Ik ben nog nooit mijn eigen praktijk gestart, dus ik denk dat ik het wel kan!

By 15 oktober 2018mei 14th, 2019Blog

Ik ben iemand die altijd plannetjes heeft. Ik deel ze altijd vol enthousiasme en geloof ook altijd in de uitvoerbaarheid van deze plannen. Van een eigen app ontwikkelen tot een onderzoeksbureau starten. Vrienden en familie weten dit inmiddels en luisteren altijd heel geïnteresseerd, maar weten misschien van tevoren al dat de meeste van deze plannen op een plank belanden. Totdat al deze plannetjes ineens bij elkaar kwamen. Want wat al deze plannen altijd gemeen hebben is dat ze met pedagogiek te maken hebben en ze altijd als doel hebben om kinderen en ouders verder te helpen.

Ineens weet je het: Ik ga mijn eigen praktijk beginnen!

Zeg ik heel stoer, maar daar gingen toch een hoop drempels, ‘dat kan ik niet’ gedachten en ‘maar ik weet niet hoe het moet’ uitspraken aan vooraf. Totdat ik laatst weer op kamp mee ging en vol enthousiasme de kinderen vertelde over de mooie uitspraak van Pipi Langkous, de ultieme helpende gedachte:

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

En zoals zo vaak besef ik me weer, dat datgene wat ik aan de kinderen probeer te leren, misschien een mooie les is voor mezelf.

Ik was op zoek naar een werkplek waar ik vooral buiten aan de slag kon, niet te veel achter de laptop en zoveel mogelijks speels en in beweging bezig zou zijn. Ik was op zoek naar een praktijk waar kinderen het leuk vinden om naartoe te gaan. Waar ze ontspannen zijn en zonder te veel drempels kunnen vertellen en uitleggen wat zij graag zouden leren. Een plek waar je vol trots over kan vertellen tegenover je klasgenootjes op school. Een plek waar je na afloop high five’end afscheid neemt en vraagt: “wanneer mag ik weer terugkomen?“

Omdat ik deze plek niet meteen kon vinden en misschien wel omdat ik een beetje eigenwijs ben en heel erg geloof in dit idee. Heb ik uiteindelijk de spannende stap gezet om deze zelf te gaan ontwikkelen! Inderdaad nog steeds best spannend! Maar ik geloof heel erg dat deze speelse en bewegelijke manier de leukste manier is om kinderen een stap verder te helpen! Zowel voor mezelf als voor de kinderen en ouders.

Omdat vandaag de website officieel online is en we helemaal klaar zijn om van start te gaan, presenteer ik jullie heel graag: Praktijk de Plek. De plek waar je speels serieuze stappen kan zetten! Nu al mijn favoriete plek.

Wil je nog meer weten hoe ik dat precies ga aanpakken en wat we doen? Check dan vooral de website, schrijf je in voor de nieuwsbrief en houdt Instagram en Facebook in te gaten.

En omdat dit toch een beetje officieel voelt wil ik dan toch ook al die lieve vrienden en familie bedanken die vol enthousiasme tegen me hebben gezegd: “moet je doen Merel”, “dat kan jij”, want soms lukt het zelf even niet om deze helpende gedachte te bedenken en dan heb je Pipi of iemand anders even nodig! Thx!

Hoi, ik ben Merel. Ik ben opgeleid tot Psycholoog Kind en Jeugd en ik raak over dit onderwerp eigenlijk nooit uitgepraat. Door mijn blogs help ik jou om samen met je kind lastige situaties op te lossen, om zo je kind (nog meer) te laten stralen! Ik doe dit het liefste op een speelse (en serieuze) manier met een hoop tekeningen, positiviteit en humor. Daarnaast ben ik kinderboeken en opvoedboeken fan en deel ik graag over gelezen boeken mijn mening.