Praktijk de Plek, kinderpsycholoog in Utrecht met speelse werkwijze

Bij Praktijk de Plek geloven we erin dat iedereen erbij hoort en erbij mag horen. Toch lukt dit niet ieder kind altijd. Een kind heeft bijvoorbeeld op school of bij de sportclub moeite met het vinden van aansluiting. Sommige kinderen maken moeilijk contact of worden gepest, anderen zijn snel angstig of durven niet zichzelf te zijn. Of misschien vindt een kind het lastig om te kletsen over gevoelens of zijn de emoties juist te heftig. Voor alle kinderen die ergens tegenaan lopen geldt: Ze zijn van harte welkom om bij De Plek speels, serieuze stappen te zetten!

Hoe gaat De Plek te werk?

1. Geen wachtlijst

We hanteren op dit moment geen wachtlijst.

2. Gemakkelijk contact

Whatsappen, bellen, mailen of contactformulier.

3. Speurtocht

Tijdens de eerste ontmoeting doen we een vrijblijvende speurtocht. Tijdens deze kennismaking zijn zowel kind als ouders welkom.

4. Evalueren speurtocht

De speurtocht wordt nabesproken. Is De Plek wat jullie ervan verwacht hadden? Is De Plek de juiste plek?

5. Stappenplan

In een startgesprek worden de verwachtingen besproken. Welke stappen moeten er gezet worden?

6. Stappen maken

Er volgen +/- 8 sessies. Als ouder kan je ook aanwezig zijn.

7. Evalueren

Gaat alles naar wens? Zijn er al stappen zichtbaar? Waar ligt op dit moment de prioriteit?

8. Stappen maken

Vervolg van de sessies. Samen werken naar het einddoel.

9. Doel bereikt

Terugblik op de behaalde stappen.

Intake call inplannen?

Benieuwd of De Plek de juiste Plek is voor jouw zoon of dochter? Laten we even bellen, ik help je graag verder. Klik hier om een gratis vrijblijvende intake call in te plannen!

Methodes

Praktijk de Plek werkt graag vanuit de motivatie van kinderen. Waar komen kinderen zelf mee? Wat willen ze leren? De Plek gebruikt verschillende methodes om hieraan te werken, waarbij plezier en leren centraal staan:

  • Kletsen
  • Rennen & remmen
  • Rollenspellen
  • Opdrachten uitvoeren
  • Levensechte situaties proberen 
  • Samen naar oplossingen kijken 
  • Opdrachten mee naar huis geven

Terugkoppelen

Na elke sessie kom je je kind ophalen om samen af te sluiten. Er wordt teruggekoppeld wat er gedaan is en meegegeven waarmee geoefend kan worden, thuis of op school bijvoorbeeld. Kinderen leren het meest van herhaling en daarom hopen wij we ook het hele netwerk om het kind heen te inspireren om mee te helpen. Het is belangrijk dat er ook thuis en op school wordt doorgeleerd.

Kinderen gaan voelen en merken dat ze vooruit gaan en stappen maken, dat ze zelf het verschil kunnen maken.

Dit wil ik!

Tarief

€ 95,00

(per sessie)

De Plek kan nooit 100% garantie bieden op verbetering. Een waterdichte oplossing bestaat helaas niet. De Plek gelooft in haar aanpak en zal altijd eerlijk zijn. Niet alle kinderen zullen baat hebben bij de aanpak van De Plek, daarom wordt er tijdens de speurtocht al bekeken of De Plek de juiste Plek is. De Plek denkt altijd mee, ook als ze niet terecht kunnen. Want voor iedereen is er een Plek.