“Ik geloof er heel erg in dat iedereen erbij hoort”

Praktijk de Plek, dé kinderpsycholoog waar lol, gezelligheid en plezier centraal staan. Maar wie zijn de gezichten achter De Plek?

Lees verder

Drie vragen aan Merel

1

Wat is de beste manier om jou te omschrijven?

Anderen omschrijven mij als: Positief, enthousiast en ondernemend. Ik ben iemand die altijd 1000 plannen tegelijk heeft. Ik hou van sporten, ik voetbal, doe aan yoga, zwem en ik ben een mooi-weer-surfer. Daarnaast ga ik zoveel mogelijk naar buiten. Ik woon in Utrecht waar ik graag op avontuur ga lopend langs de singel of in een van de natuurgebieden net buiten Utrecht.
2

Waarom Praktijk de Plek?

Praktijk de plek is ontstaan omdat ik zelf op zoek was naar een werkplek waar ik kinderen vanuit een laagdrempelige manier kon helpen. Waar je niet altijd zittend aan tafel klets, maar doormiddel van spelletjes spelen en buiten zijn aan de slag gaat. Deze plek kon ik niet direct vinden waardoor ik bedacht het gewoon zelf te gaan starten. Praktijk de Plek is ontstaan vanuit de vraag: Hoe kan deze behandeling net zo goed, maar dan leuker? Dit maakt werken bij De Plek voor mij een feest! Ik mag altijd nadenken over hoe we dit nog vetter kunnen maken.
3

Wat is je doel en missie?

Ik geloof er heel erg in dat iedereen erbij hoort. Als iemand het gevoel heeft er niet direct bij te horen dan wil ik heel graag helpen! Mijn moeder vertelde dat ik dit vroeger als kleine Merel al deed op de basisschool, kinderen die gepest worden wilde ik heel graag helpen. Dit mag ik nu in mijn werk doen! Kinderen die het gevoel hebben er niet bij te horen, buitengesloten worden, gepest worden, te snel boos zijn of wat te druk en daardoor aansluiting missen met leeftijdsgenoten help ik bij De Plek graag aan meer zelfvertrouwen en meer vaardigheden.

Merel Nederend
Psycholoog kind en jeugd

Rosanne Vos
Psycholoog kind en jeugd

Drie vragen aan Rosanne

1

Wat is de beste manier om jou te omschrijven?

Betrokken, positief en een echte levensgenieter, dat ben ik! Samen met vrienden of mijn vriend lekker lunchen, theetjes drinken of een hapje eten, een strandwandeling maken, een goed gesprek, in mijn eigen woonkamer in Utrecht 's ochtends een lesje yoga doen, het zijn de kleine dingen in het leven waar ik gelukkig van word!
2

Waarom Praktijk de Plek?

In mijn ideale wereld is iedereen gelukkig. Hoe mooi als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen! Ik geloof erin dat wij bij de Plek dit op een fijne, speelse manier doen voor de kinderen en jongeren die bij ons komen. Geen serieuze gesprekken in een saaie ruimte maar lekker naar buiten, goede gesprekken al wandelend door het bos met af en toe een opdracht tussendoor, zo kan het ook en dat is waarom ik de Plek zo tof vind! En dan ook nog mogen samenwerken met Merel, beter kan het niet!
3

Wat is je doel en missie?

Vanaf kinds af aan ben ik bezig met het anderen zich fijn te laten voelen en gaandeweg heb ik geleerd dat het het allerbelangrijkste is, eerst goed voor jezelf te zorgen en zelf blij te zijn met wie je bent, voordat je dat ook voor andere kan. Gelukkig zijn begint bij blij zijn met wie je zelf bent, dat is de basis, en ik vind het fantastisch iemand daarbij te mogen helpen en doe dit het liefst dan ook zoveel mogelijk! Kinderen en jongeren met een fijner gevoel over zichzelf, meer zelfvertrouwen en handvatten hoe lastige situaties thuis aan te gaan naar huis laten gaan, dat is mijn doel!